Annons

Ordjakt med musikaliskt mål fyllde Stadsparken

En kombination av storbandsmusik och korsord. På måndagen var det dags för melodikryss i Stadsparken.
Trelleborg • Publicerad 2 augusti 2010
På måndagen ordnades melodikryss i Stadsparken. Anna Pauline Andersson stod för musiken tillsammans med Trelleborgs storband. Mellan 600 och 700 personer besökte parken.
På måndagen ordnades melodikryss i Stadsparken. Anna Pauline Andersson stod för musiken tillsammans med Trelleborgs storband. Mellan 600 och 700 personer besökte parken.Foto: 

TRELLEBORG . Anneli Brorsson, Annette Tufvesson och Tommy Tufvesson har slagit sig ned i gröngräset i Stadsparken. Picknickmaten är framdukad och filten utrullad. Framför dem ligger kvällens melodikryss.

– Min man spelar i Trelleborgs storband. Det är första gången som vi har kommit hit, säger Anneli Brorsson.

Annons

Kommer ni att klara av att lösa kvällens melodikryss?

– Haha. Vi har inga jättedjupa ämneskunskaper i detta. Men vi ska nog klara av det. Vi låter Tommy lösa det, säger Annette Tufvesson.

Totalt har mellan 600 och 700 personer hittat till Stadsparken. Trelleborgs storband och kvällens gäst, sångerskan Anna Pauline Andersson, står för den musikaliska underhållningen. På programmet står klassisk storbandsmusik.

– Det är musik som skrevs på 1920- och 30-talen. Så de flesta av oss som är här i parken ikväll lär ju ha tydliga minnen av detta, inklusive jag själv, säger kvällens konferencier Bertil Ahlberg.

Sandra Stendahl
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons