Annons

Ordförande vill bromsa planer på avstängning

Eric Samuelson (M), ordförande i tekniska nämnden, vill bromsa planerna på att stänga av Sjöviksvägen mot Västra Ringvägen.
Trelleborg • Publicerad 1 november 2012
Foto: 
Foto: 

– Jag vill först avvakta trafikmätningarna och se hur trafiken utvecklar sig, säger han.

Trelleborgs Allehanda kunde igår berätta att 30 företagare på Sjöviksområdet protesterade mot planerna, som de menade skulle påverka deras företag mycket negativt.

Annons

– Vi får ta till oss deras argument och titta på dem, säger Eric Samuelson.

Han menar att det är svårt att veta hur trafiken kommer att påverkas när Hedvägens förlängning ut mot Maglarpsrondellen öppnas.

– Jag personligen tycker att det vore bäst om vi väntade med avstängningen i ett halvår, så att vi ser hur trafikflödena går när de nya vägarna öppnats, säger han.

Eric Samuelson menar att man då på ett mer underbyggt sätt än idag kan avgöra om de protesterande företagarnas argument håller.

– Men det är min egen åsikt. Det är tekniska nämnden som fattar beslut i frågan, säger han.

Nämnden har redan fattat beslut om bland annat avstängningen av Sjöviksvägen mot Västra Ringvägen. Ett av de tyngsta argumenten för avstängningen var att trafikmiljön för skolbarnen skulle bli bättre om anslutningen stängs. Eric Samuelson menar att tekniska nämnden i det här fallet i viss mån hamnat mellan två intressen.

– Det har varit mycket debatt om skolbarnens säkerhet vid Bäckaskolan och Fågelbäcksskolan, säger Eric Samuelson. Många föräldrar har krävt åtgärder för att öka trafiksäkerheten på Västra Ringvägen.

Madeleine Gripsten
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons