Annons

Ordförande lämnar bolag i protest

Bertil Larsson (FP), som är ordförande i det kommunala utvecklingsbolaget i Trelleborg, lämnar sin post från och med nästa årsstämma.
Trelleborg • Publicerad 11 februari 2009

Avgången är en protest mot Trelleborgs kommunalråd Ulf Bingsgård (M) och hans ledarskap.

"Den bristande förmåga till ledarskap som UB demonstrerar för tankegångarna mer till lekstuga och girighet efter personlig makt än professionell verksamhetsstyrning", skriver Bertil Larsson i ett långt brev, där han förklarar varför han nu gör sorti från sitt politiska uppdrag som ordförande i det kommunala näringslivsbolaget Trelleborgs Kommuns Utvecklings AB.

Annons

"Maktgirighet som går före verksamhetens bästa är dessutom svekfullt mot medborgarnas ekonomi", skriver Larsson i sitt brev.

Droppen som fick bägaren att rinna över var när Ulf Bingsgård för en tid sedan öppet kritiserade sättet att rekrytera en ny vd till näringslivbolaget, där också Bertil Larsson fick en rejäl känga.

- En sådan ledarstil som Bingsgård har accepterar jag inte. Därför lämnar jag mitt uppdrag som ordförande vid årsstämman under våren. Bingsgård lägger munkavle på många, men själv säger han vad han vill och handlar fritt. Bingsgård är en småpåve. Jag trodde vi var bröder i alliansen, men nu saknar jag förtroende för hans ledarskap, säger Bertil Larsson till TA.

Ulf Bingsgård bemöter kritiken med att han tycker att Larsson inte har följt de riktlinjer som finns inom politiken:

- Han har velat driva kommunen som ett bolag, ja som ett företag. Det fungerar inte. Han har försökt sätta mig på plats, vilket han inte lyckats med, kommenterar Bingsgård.

Att Larsson kallar kommunalrådet för småpåve kontrar han med:

- Det är många ord från en bitter man, säger Bingsgård.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Johan Persson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons