Annons

Ordförande i blåsväder

Två ungdomsledare i Anderslövs Boik skriver till kommunledningen för att berätta att de flesta i Anderslöv är för en ny simbassäng. I brevet vänder de sig mot Bengt Gunnarsson, ordförande i Boik och moderat kommunpolitiker, som uttalat sig mot en simbassäng i Anderslöv. De båda ungdomsledarna menar att de känner sig överkörda av sin egen ordförande, Bengt Gunnarsson.
Trelleborg • Publicerad 6 augusti 2003

- Jag har ingen lust att kommentera anonyma brev, säger Bengt Gunnarsson. Men man måste förstå att jag uttalat mig som politiker och inte i min roll som ordförande i Boik. Som privatperson skulle jag gärna se en simbassäng i Anderslöv, men som politiker måste jag välja och en simbassäng kan ju innebära att något annat få ge vika istället. Bengt Gunnarsson menar också att även som ordförande i Boik är det inte säkert att han ställer sig positiv till en simbassäng. - Boik har ju inte samma intressen som TSS. En simbassäng i Anderslöv kan innebära att någon satsning som gagnar fotbollen kan bli lidande istället. Bengt Gunnarsson tycker att de som är missnöjda kan ta upp det direkt med honom. - Pågarna vet ju var jag finns, de kan hitta mig när de vill, säger han. De båda ungdomsledarna har låtit killarna i sina lag kolla med fem personer i Anderslöv var hur de ställer sig till en simbassäng, skriver de i brevet till kommuneldningen. Av 110 svar sade 87 ja, 16 svarade nej och 7 svarade att de inte brydde sig. De båda brevskrivarna menar att det bevisar att Anderslövsborna är intresserade av en simbassäng, tillsammans med den undersökning som gjordes på biblioteket. Bengt Gunnarsson däremot anser en undersökning där man bara frågar om man vill ha något inte ger ett rättvisande resultat. - Det är klart att de flesta svarar ja då, menar han.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons