Annons

Ordförande anmäld av styrelse

En ordförande i en idrottsförening i Trelleborgs kommun har anmälts till polisen misstänkt för att ha förskingrat 20 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2013
Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Det var i samband med att ordföranden skulle lämna sitt uppdrag i föreningen som det upptäcktes att det saknades kvitton för ett tiotal uttag. Styrelsen gjorde en anmälan i torsdags, men polisen har ännu inte hunnit titta på ärendet.

– Vi kommer att förhöra både anmälarna och ordföranden. Vi måste också titta på vilken typ av bokföringsregler som gäller för föreningen, säger Trelleborgspolisens Viveka Smidvall.

Annons

Totalt är det drygt 20 000 kronor som försvunnit ur föreningens kassa utan att ordföranden lämnat något kvitto eller verifikation.

– Vi får nu utreda detta för att se om det är någon förskingring eller inte. Det kan ju också finnas en förklaring till vart pengarna gått. I ett företag skulle det i sådana fall klassas som bokföringsbrott, men jag vet inte säkert vilka regler som gäller för just den här typen av förening, säger Viveka Smidvall.

Händelsen rubriceras i nuläget som förskingring.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons