Annons

Optimera drabbat av inbrott

Fyra män tog sig i helgen in i Optimeras butik på Tommarpsvägen. Deras byte blev växelkassan på cirka 6 000 kronor.
Trelleborg • Publicerad 29 oktober 2013

Larmet gick vid halv ett-tiden natten till i lördags men när Securitas väktare och polisen kom till platsen var de misstänkta gärningsmännen inte kvar.

– De bröt upp dörren i huvudentrén och bröt loss vår cash guard som satt fastbultad, berättar Jörgen Lindskog, enhetschef på Optimera.

Annons

Cash guard är ett system för säker kontanthantering. Ett nytt system kostar 100 000 kronor att installera. Att ersätta lådan som blev stulen går på cirka 60 000 kronor.

– De blev nog ganska besvikna när de öppnade lådan eftersom det inte fanns så mycket pengar i den. Vi tömmer den regelbundet, säger Jörgen Lindskog.

Butiken har hållits öppen som vanligt efter stölden. Polisen gjorde under måndagen en teknisk undersökning och hämtade in film från övervakningskamerorna.

Louise Löfgren
Fanny Nyberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons