Annons

Oppositionsråd förnekar utstötning

Oppositionsrådet Catherine Persson håller inte med om att det finns en schism i partiet med olika falanger. Särskilt inte mellan yngre och äldre.
Trelleborg • Publicerad 20 april 2010
Catherine Persson
Catherine PerssonFoto: 

TRELLEBORG. – Vi har en blandad sammansättning och de äldre är faktiskt i majoritet. Det dräller ju inte direkt av yngre kvinnor, så jag vet inte riktigt vad Lisbeth Gisselquist menar med sin kritik, säger hon.

När Socialdemokraterna fastställde listan inför höstens val blev Lisbeth Gisselquist nerpetad och därefter valde hon att själv hoppa av, menar Catherine Persson.

Annons

– Det var en majoritet som röstade för en annan kvinna i samma ålder som hon själv, säger Persson.

Att Lisbeth Gisselquist upplever att hon "får skit av en massa nollor runt omkring sig", tycker hon är tråkigt, men säger sig inte förstå vad hon menar.

– Det finns män och kvinnor i olika åldrar som bidrar till ett konstruktivt arbete i vårt parti, säger hon.

I måndagens tidning efterlyste förra kommunalrådet Egil Ahl mer handlingskraft och en tydligare profilering från Socialdemokraternas sida. Att en tydligare profilering behövs kan Catherine Persson delvis hålla med om. Hon är själv oppositionsråd medan Nils-Gunnar Snygg är gruppledare och Sten Björk ordförande i Arbetarekommunen.

Men otydligheten är också ett resultat av att Socialdemokraterna, i egenskap av det styrande partiet, alltid tidigare har haft en tydlig profilering på en eller två personer. Nu är bilden mer splittrad.

– Det finns fortfarande en vilsenhet över att vi nu är i opposition. Det gör att vi inte automatiskt får fokus på en person, kommunalrådet, utan fler måste träda fram och stå för profileringen. Och det är alltid en balansgång hur mycket plats man ska ta som ledare.

Att partiet behöver vara mer offensivt håller hon med om. Men hon betonar också att mycket arbete pågår inför höstens val.

– Det pågår ett intensivt arbete i partiet för vad vi vill göra i Trelleborg de närmaste åren. Både Egil och Lisbeth har varit väldigt aktiva, men är inte lika aktiva i dag. Och har man ett utanförperspektiv så kan det ju verka som att inget händer. Men vi är ett betydligt aktivare oppositionsparti än vad vi någonsin haft i Trelleborg. När vi styrde sa de andra partierna alltid ja till våra förslag, säger Catherine Persson.

Martin Strandberg
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons