Annons

Opposition kritiserar chefstillsättning

C, fp, kd, mp, spi och v kritiserar tillvägagångssättet vid rekryteringen av den nya gymnasie- och vuxenutbildningschefen i Trelleborgs kommun.
Trelleborg • Publicerad 13 januari 2004

I en anteckning till protokollet för kommunstyrelsens sammanträde 8 januari menar representanter för partierna bland annat att rekryteringen varit oprofessionell och agerandet mot sökande Lars-Åke Ståhl, rektor för Söderslättsgymnasiet, inte skötts på ett ansvarsfullt och hederligt sätt. De hävdar också att informationen till gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden och kommunstyrelsen varit bristfällig. Kritiken avslutas med kravet att framtida rekryteringar ska skötas mer professionellt och med hänsyn till de sökandes situation. Kritiken är undertecknad av Sune Larsson (c), Bert Ekstrand (Fp), Åke Svensson (kd), Anders Svensson (mp, Birger Lindgren (spi) samt Mats Sjölin (v). Egil Ahl (s), är kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen. Han menar att alla sökande behandlats på samma sätt. - Alla sökande, även interna, behandlas på samma sätt, säger han. Egil Ahl säger också att han är förvånad över att Bert Ekstrand kritiserar tillsättandet. - Bert Ekstrand har ju tillsammans med mig och Lars Christensson (m) suttit med i kommunstyrelsens beredningsutskott och varit med på alla möten. Vi har varit eniga i beredningsutskottet under hela processen, säger Egil Ahl.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons