Öppna tider försvinner från vårdcentral

På tisdag försvinner de öppna tiderna på vårdcentralen i Anderslöv. I stället för att gå dit och sätta sig och hoppas man kommer till, ska man nu ringa för att få akuttid.
Trelleborg • Publicerad 2 januari 2003

Från och med tisdag, 7 januari, försvinner den öppna mottagningen i Anderslöv. Hittills har det gått bra att bara gå dit och vänta på sin tur. Ibland har det kunnat innebära att man får sitta åtminstone några timmar och vänta. Efter trettonhelgen blir det till att ringa på morgonen för att boka en tid samma dag. Antalet akuttider kommer inte att minska, men är beroende av hur många läkare som är i tjänst. Ordinarie läkare har åtta akuttider per läkare och dag. Utbildningsläkare har något färre. Det kommer att gå att ringa från klockan åtta på morgonen. Erfarenheten från andra vårdcentraler med telefonbeställning av tider visar att det gäller att vara ute tidigt. Tiderna för den dagen har en tendens att ta slut snabbt.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.