Annons

Öppna sinnet för det oväntade

Drama och förvåning. Det vill Öppna sinnen skapa med sin sommarutställning.
Trelleborg • Publicerad 7 augusti 2011
Utställningen kan ses på Köpmansmagasinet i Smygehuk.
Utställningen kan ses på Köpmansmagasinet i Smygehuk.Foto: Tom Wall
Bodil Schrewelius.
Bodil Schrewelius.Foto: Tom Wall
Invigningen av Öppna sinnens sommarutställning Open Minds lockade många besökare på lördagen.
Invigningen av Öppna sinnens sommarutställning Open Minds lockade många besökare på lördagen.Foto: Tom Wall
Bodil Schrewelius är nybliven medlem i Öppna sinnen. Hon har bestämt hur konstverken ska placeras och på lördagen invigde hon utställningen tillsammans med Ulf Bingsgård.
Bodil Schrewelius är nybliven medlem i Öppna sinnen. Hon har bestämt hur konstverken ska placeras och på lördagen invigde hon utställningen tillsammans med Ulf Bingsgård.Foto: Tom Wall

– Man kan bli arg, gå hem och säga: det är ju inte klokt. Det gör inget, det viktiga är att det berör.

Det säger Bodil Schrewelius vid invigningen av Öppna sinnens sommarutställning Open Minds på Köpmansmagasinet på lördagsförmiddagen. Tillsammans med kommunalråd Ulf Bingsgård (M) har hon klippt det blågula bandet och nu är det fritt fram för de många besökarna att titta runt bland målningar, broderier, arkitekturritningar och skulpturer. Mångfald är ett nyckelord i utställningen.

Annons

– Jag letar efter krockar, det är då man reagerar. Det viktiga är att göra det som inte förväntas, att våga. Man ska hela tiden kunna upptäcka nya saker i konstverk, säger Bodil Schrewelius som har hängt konstverken med dramaturgi som ledord.

Framför en akvarell står Lena Lundgren och Birgitta Ericsson och funderar kring motivet. De är båda på sommarbesök på Söderslätt. De har bara hunnit igenom halva utställningen och uppskattar att verken är så olika, men har redan hittat en favorit.

– En textil där borta. Det var så fint djup i den med en liten spets som bildade gärdsgård, säger Birgitta Ericsson.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons