Annons

Operaveteraner och rockrävar på Mikaeli

Dubbelt upp med opera på Rådhustorget, Wilmer X i Stadsparken och höjda valörer på Mikaelimyntet. Det är årets nyheter när Mikaelifesten står för dörren för 28:e gången.
Trelleborg • Publicerad 25 augusti 2003
Foto: 

I övrigt kommer trelleborgarna att känna igen sig när staden överlämnas till festivalgeneral Lasse Svensson på fredag. Barnkarneval, Mikaelipaviljongen med öl, mat och dansmusik och talangjakten är säkra kort som varvas med 172 knallar som ska locka pengarna ur plånboken i två dagar. - Vi vill gärna fortsätta traditionen med att satsa på lite annorlunda underhållning på Rådhustorget, berättar Nils Gunnar Snygg som personligen sett till att trelleborgarna i år får höra ett ungt operakollektiv vid namn Operapoolarna. Operapoolarna kommer under lördagskvällen att framföra godbitar ur kända operor och operetter som Glada Änkan, Teaterbåten och Czardasfurstinnan. Men fredagen inleds av det något äldre och för trelleborgpubliken välkända operagardet med Marianne Mörck i spetsen. - Det blir en föreställning som kallas Sceniorerna där Tommy Juth, Claes Sköld och Lars Humble framträder tillsammans med Marianne Mörck, säger Nils Gunnar Snygg. Annars blir det många gamla bekanta i musikprogrammet. Förra årets Göteborgsband Dixieland Society och die Origineller Tirolerkapeller kommer tillbaka för att avsluta fredagskvällen på Rådhustorget. Seven Up, Big Bellys och Hooligans är andra band som kommer att dyka upp i musiktälten. Barnkarnevalen har i år temat pirater, och avgår traditionsenligt från Rådhustorget klockan 13.00. Motivet på årets mynt är Mikaelibrunnen på Gamla Torg. Men den stora nyheten är att valörerna på mynten ökat med mer än 150 procent. Det sedvanliga 20-kronorsmyntet är ersatt av 50 kronor, därefter finns 500 kronor och så guldmyntet, värt 5 000 kronor. Under festen kommer 17 idrottsföreningar med sammanlagt 700 personer arbeta ideellt för att få allting att flyta så smidigt som möjligt. Belöningen blir i runda slängar 200 000 kronor i intäkter från knallar och tivoli som föreningarna får dela på som tack för slitet. Sammanlagt omsätter Mikaelifesten runt en halv miljon, varav kommunen står för ett par hundratusen.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons