Annons

Operamusik och glassregn i parken

Tenoren Joachim Bäckström spred värme från scenen under årets sista sommarkonsert i Stadsparken. För att säkra återväxten bland publiken bjöds de minsta besökarna på presenter och glass.
Trelleborg • Publicerad 31 augusti 2010
Hilda och Lilly Lindbergh blev utan present. Men det rådde Muiskens Vänner snabbt bot på genom att inhandla ett parti glasspinnar. Måndagens sommarkonsert blev den sista för i år.
Hilda och Lilly Lindbergh blev utan present. Men det rådde Muiskens Vänner snabbt bot på genom att inhandla ett parti glasspinnar. Måndagens sommarkonsert blev den sista för i år.Foto: 
Gert Merkland uttryckte stolthet över Trelleborgs Musikkår.
Gert Merkland uttryckte stolthet över Trelleborgs Musikkår.Foto: 
Betty Lindkvist och Sofia Tengvert njöt av konserten.
Betty Lindkvist och Sofia Tengvert njöt av konserten.Foto: 

Vädret var kylslaget och regnet låg i luften. Men det var inget som hindrade flera hundra personer från att besöka årets sista sommarkonsert.

– Det här är sommarens höjdpunkt, då är man rustad för alla väder, säger Betty Lindkvist.

Annons

Några minuter innan konserten skulle börja dånade pukorna över Stortorget. Många i publiken reste sig upp och applåderade när Trelleborgs Musikkår marscherade in i Stadsparken.

– Det är inte många städer av Trelleborgs storlek som kan stoltsera med en sådan orkester. Dessutom har vi ju också Söderslätts Musikkår, säger besökaren Gert Merkland.

Kvällens gästartist var ingen mindre än hemmasonen och tenoren Joachim Bäckström. En av många som uppskattade den starka stämman var Erik Persson.

– Nu känns det som att jag inte fryser längre.

För att säkra återväxten bland publiken bjöds de minsta besökarna på presenter. När det visade sig att gåvorna inte räckte till skred Mats Vikard från Musikens Vänner till verket och inhandlade ett parti glasspinnar.

– Jag blev kanske dagens hjälte för vissa i publiken, säger han och skrattar.

Ann Gäre
Marek Stefaniak
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons