Annons

Opera roade trelleborgarna

På tisdagskvällen var det dags för ännu en sommarkonsert med operasångaren Carry Persson och hans fru, sopransångerskan Petra Pietschmann
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2012
Carry Persson har sommarhus i Beddinge och återkommer till Trelleborg varje år för att hålla en sommarkonsert.
Carry Persson har sommarhus i Beddinge och återkommer till Trelleborg varje år för att hålla en sommarkonsert.Foto: Tom Wall

Många var de trelleborgare som hade kommit till St Nicolai kyrka på tisdagskvällen för att avnjuta den näst sista sommarkonserten för i år.

Konserten inleddes med en fnissig publik. Pianisten Andres Joho som skulle ackompanjera på flygel hade tagit fel glasögon med sig in och vände genast på klacken för att hämta rätt par.

Annons

– Vi ska försöka överträffa förra årets sommarkonsert med både musik och dikter, lovade Petra Pietschmann.

Hon påpekade att sommarkonserterna handlar mycket om tradition för dem. Och att även den publik som ständigt återkommer för att lyssna på dem är en del av den traditionen.

Barytonsångaren Carry Persson sjöng både på tyska och på svenska. Tillsammans med sin fru bjöd han också på italienska kärlekssånger och ett utdrag ur Mozarts opera Don Giovanni.

INTERNAL INTERNAL
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons