Annons

Ont om lediga hyreslägenheter

Bostadsbristen i Trelleborg börjar bli ordentligt märkbar. Få lägenheter blir lediga och om hyresbolagen annonserar om en tom lägenhet finns snabbt många intresserade.
Trelleborg • Publicerad 16 april 2002

- I princip har vi inga tomma lägenheter alls det handlar bara om några omflyttningslägenheter, så har det varit sedan tre-fyra månader, säger Leif Persson vd på Trelleborgshem. Och samma situation är det hos flera andra bostadsbolag i kommunen. - Vi har massvis med folk som ringer. Många är uppifrån landet. Vi märker att det har blivit ett väldigt tryck, menar Lasse Johansson, fastighetsförvaltare på Västerbro som har cirka 160 lägenheter i Trelleborg. Hos Smygehamn Bostäder finns just nu bara en lägenhet ledig. En etta med inflyttning första augusti och den är det redan flera som visat sig intresserade av. Framför allt är det lite större lägenheter som efterfrågas, treor, fyror och ännu större försvinner snabbt. Även billiga ettor är populära då många vill flytta hemifrån. - Många vill ha stora lägenheter till låga priser. Det är framför allt till familjer med väldigt många barn. Till våra femmor och sexor så har vi många i kö, säger Leif Persson på Trelleborgshem. Tidigare när det fanns ett överskott på lägenheter i kommunen så slogs en del mindre lägenheter samman till större men det är enligt Leif Persson knappt möjligt längre. - Det brukar bara bli någon lägenhet ledig här och någon där och vi kan ju inte gärna be folk flytta för att göra större lägenheter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons