Önskad sushibar öppnar vid torget

Sally Zavar har blivit övertalad att starta restaurang i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 25 januari 2007
Sally Zavar driver en sushibar i Malmö. Efter påtryckningar från kunder boende i Trelleborg startar hon nu en bar även här. Bild: Tomas Nyberg
Sally Zavar driver en sushibar i Malmö. Efter påtryckningar från kunder boende i Trelleborg startar hon nu en bar även här. Bild: Tomas NybergFoto: 

På torsdag i nästa vecka öppnar Wasabi & Gai i Trelleborg. Om allt går enligt planerna alltså.

– Vi skulle öppnat i lördags. Men det hann vi inte, berättar Sally Zavar.

Hon står i en minimal lokal på Nygatan vid Stortorget. Runt henne råder ett lättare kaos. Det är kakel och klinker på väggarna, en disk är klar och ett handfat håller på att installeras. Men inne i köket är det en enda röra.

– Det är ändå mest städning kvar nu. Det ska nog gå till torsdag, säger hon och ser nervös ut. Hon är Malmöbo men har blivit övertalad av trelleborgare att starta sushibar i Trelleborg. Sedan många år säljer hon sushi i Malmö.

– Kunder från Trelleborg har velat att jag ska etablera mig även här. Så därför gör jag det. Hur det ska gå vet jag inte. Jag är ganska nervös. Men det är bara att hoppas på det bästa, säger hon.

Hon kommer att hålla öppet sex dar i veckan. Söndagsöppet vill hon vänta med.

– Jag vet ju inte hur mycket folk som är ute på söndagarna. Men om det visar sig att det finns kunder så håller jag nog öppet då också.

Sofia Bergström

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.