Annons

Omtvistat miljonbygge till salu

Högsta förvaltningsdomstolen tar inte upp överklagandet av grannen till det omtvistade tvåvåningshuset söder om Kämpingevägen vid Tivolihusen. Samtidigt ligger huset ute till försäljning. Pris: nio miljoner kronor.
Trelleborg • Publicerad 18 juni 2012
Det omtvistade tvåvåningshuset söder om Kämpingevägen är till salu för nio miljoner kronor.
Det omtvistade tvåvåningshuset söder om Kämpingevägen är till salu för nio miljoner kronor.Foto: Claes Nyberg, arkiv

Samtidigt som den segdragna tvisten om bygglovet till slut nått högsta instans läggs huset alltså ut till försäljning.

Det var 2009 som den gamla stugan på tomten ersattes med en tvåvåningsvilla. En granne som fått huset rakt i sitt blickfång mot havet skrev till stadsbyggnadskontoret för att ta reda på hur man kunde ge bygglov till ett sådant hus när man tidigare uppgett att tomten inte fick bebyggas mer än att man ersatte det gamla huset med ett liknande i storlek.

Annons

Den första ansökan om bygglov gällde att bygga ett nytt fritidshus på 82 kvadratmeter plus en gäst- och bastubyggnad på 20 kvadratmeter. Bygglovet beviljades den 14 maj. Därefter ändrades bygglovet tre gånger och fick godkänt varje gång. Bland annat utökades byggytan, fasaden mot vägen ändrades och ett garage lades till.

Både dåvarande stadsbyggnadschefen och dåvarande ordförande i byggnadsnämnden menade att bygglovet var ett misstag och att ärendet slunkit mellan stolarna.

Frågan om detaljplanering borde ha tagits upp, menade de båda.

Nu ligger huset alltså ute till försäljning hos den exklusiva mäklaren Skeppsholmen Sothebys international realty till ett pris på nio miljoner kronor.

Boarean uppges i annonsen vara 178 kvadratmeter med en biarea på 22 kvadratmeter.

Taner Caliskan och Kristin Knutsson
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons