Annons

Område ska få ansiktslyftning

Nu ska Västra industriområdet i Trelleborg få en ansiktslyftning. Det är ett samarbete mellan Trelleborgs Utvecklingsbolag, tekniska nämnden och samhällsbyggnadsnämnden som ska resultera i en rejäl uppsnyggning.
Trelleborg • Publicerad 12 september 2014
Patrik Holmberg (C), Bert Ekstrand (FP) och Ulf Bingsgård (M) presenterar en satsning på att snygga upp på Västra industriområdet. Foto: Claes Nyberg
Patrik Holmberg (C), Bert Ekstrand (FP) och Ulf Bingsgård (M) presenterar en satsning på att snygga upp på Västra industriområdet. Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

– Hedvägen blir ju på sätt och vis finentrén till Trelleborg så det måste se snyggt ut, menar Bert Ekstrand (FP), ordförande i Utvecklingsbolagets styrelse. Vi får troligen arbeta med två olika nivåer här. Dels en vid Hedvägen, där vi får satsa ordentligt, dels en lite lägre inne på själva området.

Han presenterar tankarna kring industriområdet tillsammans med Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg, och Patrik Holmberg (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Annons

- Den nya vägen in till Trelleborg har ju blivit populär och då vill vi ju att besökarna ska mötas av något snyggt, säger Ulf Bingsgård.

Men även inne på själva området finns det problem med högt gräs och sly. Och mycket av den misskötta marken är kommunens egen.

- Vi har inventerat all kommunal mark och nu gäller det att vi går före och ger ett gott exempel genom att ta hand om kommunens mark, säger Bert Ekstrand.

Ett annat problem är att det står bilar parkerade längs vägarna i området, ofta under långa perioder.

- Vi har diskuterat det, säger Patrik Holmberg. Ett generellt p-förbud vore inte bra, eftersom företagen här har behov av besöksparkeringar. Man kunde tänka sig tvåtimmarsparkering till exempel.

Bakgrunden till uppsnyggningsprojektet är bland annat krav från företagarna, enligt Bert Ekstrand.

– Det var en företagare från en annan kommun som var och tittade på en tomt, men som sade att det måste bli snyggare på området innan en flytt var tänkbar, säger han.

Förhoppningen är att företagarna själva också ska ta ett större ansvar för områdets utseende.

- Men det ska ske i dialog med företagen, poängterar Ulf Bingsgård. Och först måste kommunen gå i bräschen på sin egen mark.

LÄS MER:

Dollarstore ska öppna vid Hedvägens förlängning. Kommunen har hjälpt till med rekryteringen av personal. Läs en artikel om etableringen i fredagens pappers- och e-tidning. E-tidningen hittar du här: http://eta.trelleborgsallehanda.se

Maria Sällberg
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons