Annons

Område lika stort som Trelleborg

Nu har Jonas Alm, trelleborgaren som gör värnplikten ombord på HMS Carlskrona, anlänt till den nordamerikanska hamnstaden San Diego i Kalifornien.
Trelleborg • Publicerad 12 april 2004

- Här i San Diego är allting jättebra, skriver han. Vi ligger i en militär hamn som är enorm. Området är lika stort som Trelleborg. Här finns allt - och då menar jag absolut allt. Jonas Alm har sett tågstationer, frisörer, biografier, flera Mc Donalds och framför allt många militära båtar i den vidsträckta hamnen. - Det är verkligen som på film att se det här. Själva området har cirka 15 000 invånare, enormt kul att se. USA är faktiskt bättre än jag trodde. Det är helt klart ett land som jag kommer att besöka mer i framtiden. Jag kan tänka mig att jobba här ett tag om några år. Mycket är likt Sverige men ändå inte, fortsätter Jonas Alm. I söndags var han och några av de värnpliktiga ombord på HMS Carlskrona på ett vattenland där det fanns flera vattendjur. De hann spela lite fotboll och ta det lugnt. Snart ska de åka till Los Angeles och Beverly Hills. Därefter väntar en lång och omtumlande tur till havs. Fjorton dagar innan de når Jamaica.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons