Annons

Omhändertagen häst ska få nya ägare

Den omhändertagna häst som Allehanda tidigare rapporterat om kommer troligen att säljas. Och enligt miljöförvaltningen finns det gott om spekulanter.
Trelleborg • Publicerad 22 december 2004

Allehanda har tagit emot mängder av samtal och brev efter artikeln i lördagens tidning om hästen som riskerade att avlivas. Även kommunens miljöförvaltning har fått ta emot en hel del samtal från personer som vill hjälpa till.

– Det är säkert 10-15 personer som hört av sig och vill ta hand om hästen, säger Eva Carström, djurskyddsinspektör på miljöförvaltningen.

Annons

Hästen, en vallack, togs om hand av polisen den 2 december sedan ägaren blivit sjuk och låg på sjukhus. Förra veckan fattade länsstyrelsen beslutet att hästen skulle säljas eller överlåtas till en ny ägare. Om det inte gick att hitta någon som ville ta hand om djuret fanns i teorin risken för att hästen kunde komma att avlivas. Men risken fanns inte i praktiken visade det sig. Åtskilliga har alltså hört av sig och erbjudit sin hjälp.

Hästen är, sedan den omhändertogs, polisens ansvar och det är också polisen som står för försäljningen. Priset ska täcka myndighetens kostnader och eventuellt överskott tillfaller den tidigare ägaren. Den som är intresserad kan anmäla sitt intresse.

– Det bästa är att kontakta polisen men jag har en lång lista som jag kommer att ge till polisen, säger Eva Carström.

Eva Carström berättar att det även kommit in nya uppgifter i ärendet till länsstyrelsen. Dessa håller på att utredas och ett beslut om huruvida detta ändrar länsstyrelsens tidigare bedömning kan komma redan i dag.

Magnus Aspegren

TRELLEBORG
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons