Annons

Omfattande vandalisering av bilar

Ett tiotal bilar blev under natten till torsdagen vandaliserade på gamla busstationen vid Övre. ”Det känns för djävligt. Jag älskar min bil och blev jätteledsen”, säger Josefin Johansson, en av de drabbade.
Trelleborg • Publicerad 26 april 2018 • Uppdaterad 27 april 2018

Josefin Johansson skulle ta sin bil på torsdagsmorgonen för att köra till jobbet. När hon kom till parkeringen på Övre såg hon flera bilar med krossade rutor men trodde först att hennes egen bil klarat sig.

– Men sen såg jag en spricka i framrutan och att hela bakrutan och en sidoruta var sönderslagen, säger hon.

Många av bilarna fick flera rutor krossade utan att något tycks ha stulits.
Många av bilarna fick flera rutor krossade utan att något tycks ha stulits.Foto: Tomas Nyberg
Annons

På parkeringen stod redan två andra som drabbats och som hade kontakt med polisen. Även hon gjorde en anmälan innan hon fick hjälp av en vän att ta sig till jobbet.

– Det blir massa onödiga dyra kostnader och så mycket onödigt jobb. Jag förstår inte varför man gör något sådant, säger Josefin Johansson.

Polisen har varit på plats för att säkra eventuella spår. Enligt uppgifter från polisens ledningscentral så är det minst 12 bilägare som hört av sig och anmält att de fått flera bilrutor krossade.

Jenny IsakssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons