Annons

Omfattande skadegörelse på Övre

Ett trettiotal glasrutor vid bussterminalen på Övre förstördes under helgen. Nu planerar kommunen för nya busskurer och handikappanpassning.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2002
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

BILD: CLAES NYBERG - Man blir ledsen. Det är rena bärsärkagången de har gått. Kommunens gatuchef Staffan Stål var inte särskilt glad efter att vandaler i helgen förstört busskuren på Övre. Sammanlagt krossades ett trettiotal rutor, på själva plattan och kurerna i närheten. Glassplittret låg utspritt över ett stort område. Även klockan på stationsområdet vandaliserades. Bara kostnaden för de sexton rutorna på plattan kostar kommunen 16 000 kronor. - Vi har skadegörelse från och till. På senare tid har det blivit mer sällsynt, men det är lika trist varje gång det inträffar. Vi hoppas att någon har observerat det inträffade, säger närpolischef Carl-Erik Borgquist. För en vecka sedan kontaktades Staffan Stål av Skånetrafiken. Skånetrafiken undrade om det går att rusta upp Övre, en tanke som funnits på Kommunal teknik sedan i höstas. - Vi har tagit kontakt med ungdomsledarna på Gasverket och närpolischefen för att höra deras synpunkter i frågan. Vi planerar ett samarbetsprojekt och ska diskutera vidare med Skånetrafiken nästa vecka. En ombyggnation av Övre kan vara klar i vår, säger Staffan Stål. Övre kan då få nya busskurar och bli handikappanpassad. Då krävs att kantstenar tas bort och ljussättning som underlättar för synskadade. Skadegörelsen på Övre, som inträffade natten till söndagen, var inte den enda skadegörelsen den gångna helgen. Natten till söndagen, strax efter midnatt, krossades ett skyltfönster till en blomsterbutik på Västergatan.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons