Annons

Omfattande skadegörelse på busskurer

Inte mindre än nio busskurer i Trelleborg har utsatts för skadegörelse under den första större vandaliseringsvåg som drabbat de nya reklamfinansierade kurerna i Trelleborg.
Trelleborg • Publicerad 19 maj 2003

Kurerna har utsatts för glaskrossning på ett närmast organiserat sätt, under de två första veckorna i maj. En eller flera glasrutor har förstörts vid busshållplatser vid Nyhemsvägen, Östra Ringvägen, Sockenvägen, Allmogevägen, Köpingegatan, Vannhögsskolan, Lavettvägen och Bäckaskolan. Trelleborgs kommun drabbas inte av några kostnader för vandaliseringen, men det gör bolaget som äger dem, Clearchannel, och indirekt även deras samarbetspartner Skånetrafiken. Samtliga kurer är nu reparerade. - Det är första gången det hänt i den omfattningen. Vi hoppas naturligtvis det inte är någon trend, kommenterar Jonas Clasvik på Clearchannel. - Oftast brukar det handla om en eller två individer som utför sådant här. När de växer upp och blir vuxna eller flyttar från orten brukar skadegörelsen oftast upphöra. Bolaget samarbetar med föräldraföreningar på skolorna och med polisen om upplysningskampanjer kring skadegörelse. Polisen vill gärna höra av eventuella vittnen till vandaliseringen. - Den som har gjort någon observation får gärna höra av sig. Man kan knappast ha slagit sönder nio busskurer utan att någon sett någonting, kommenterar närpolischef Björn Schäfer i Trelleborg.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons