Annons

Om två veckor avgörs E 6:s öde

Om två veckor avgör Länsrätten i Falun om Svevia AB eller MJ Eriksson Entreprenad ska bygga E 6 mellan Trelleborg och Vellinge. Men rättens beslut kan överklagas. Då försenas byggstarten med flera månader.
Trelleborg • Publicerad 1 oktober 2009

TRELLEBORG. Den fjärde september meddelade Vägverket att Svevia AB fått uppdraget att bygga E 6. Det första spadtaget skulle ha tagits i går, den 30 september. Men Svevias konkurrent, MJ Eriksson Entreprenad som också var med i upphandlingen, valde att överklaga Vägverkets beslut till länsrätten. Rätten fattar sitt beslut om två veckor.

– Vi har kommit långt i ärendet och räknar med att vara klara om 14 dagar. Men om någon av parterna lämnar in nya uppgifter kan det dröja ytterligare någon vecka, säger Lennart Andersson, rådman vid länsrätten i Falun.

Annons

Länsrättens beslut kan sedan överklagas till kammarrätten. Ett annat alternativ är att länsrätten kräver att hela upphandlingen görs om. I båda fallen handlar det om långdragna processer.

– Det är väldigt svårt att sätta en tidsram. Det rör sig i alla fall om flera månader, säger Lennart Andersson.

Nästa instans efter kammarrätten är regeringsrätten. Men Lennart Andersson tror inte att ärendet kommer att drivas dit.

– Då måste det handla om ett prejudikat, säger han.

Från politiskt håll i Trelleborgs följs utveckling kring E 6 noga. Det menar kommunalrådet Ulf Bingsgård (M).

– Drar det ut på tiden påverkas semestertrafiken 2010. Det är inte bra. Så jag hoppas att allt blir klart snart, säger han.

Lucas Dietrichson
Martin Strandberg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons