Annons

Olyckan med rollatorn har gjort Anna-Lisa otrygg

En bruten handled, sjukhusvistelse och två veckor med konstanta smärtor. Det blev konsekvenserna när hjulet lossnade på Anna-Lisa Freijs rollator. Och det är inte första gången det händer.
Trelleborg • Publicerad 11 augusti 2013
Foto: 
Foto: 

– Det gör så in i vassen ont, säger Anna-Lisa Freij och grimaserar i sin stol på lasarettets korttidsboende.

TA skrev om olyckshändelsen den 7 augusti. Nu berättar Anna-Lisa Freij om mardrömmen med rollatorn.

Annons

– Jag hade legat och vilat på min säng. Jag ställde rollatorn vid sidan av sängen och reste mig upp. Jag hörde hur det gnisslade och såg hur hjulet lossnade.

Innan Anna-Lisa Freij visste ordet av låg hon på golvet. Hon tog emot med ena armen och kände hur det knäckte till. Plågad av smärtor ringde hon på larmet och ambulansen kom. Anna-Lisa kördes till akuten där de konstaterade en fraktur på handleden. Hon gipsades och skickades sedan till Lunds lasarett för operation.

Anna-Lisa fick en bedövningsspruta som gjorde att fingrarna svullnade upp. I två veckor har det gjort ont, men nu är svullnaden äntligen på väg ner.

Känns obekvämt

– Det ska bli skönt när de tar bort gipset, det är tungt och varmt, säger Anna-Lisa Freij som tycker att hon fått sin beskärda del av otur nu. Hon hade nyligen kommit hem från en långvarig sjukhusvistelse när olyckan inträffade.

– Det är konstigt att man är med, det är tur att man har sitt humör, säger Anna-Lisa Freij.

Det är andra gången som Anna-Lisa Freij råkar ut för att hjulet trillar av en rollator. Förra gången var i vintras när hon promenerade på stan. På väg till Vattentornet lossnade ett hjul, men Anna-Lisa lyckades ändå ta sig till Vattentornet och ringa efter färdtjänst som kunde köra henne hem.

Anna-Lisa Freij är trött på att inte känna sig säker när hon går med sin rollator och nu vill hon ha en med armstöd och som är höj- och sänkbar.

– Då hoppas jag kunna känna mig trygg.

Lisa Kron
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons