Annons

Olycka ombord på färja - tvingades vända tillbaka

TT-Lines färja Peter Pan fick vända tillbaka till Trelleborgs hamn efter att en ur besättningen skadats ombord.
Trelleborg • Publicerad 4 februari 2019
Peter Pan tvingades vända tillbaka till Trelleborg efter en arbetsplatsolycka ombord i fredags eftermiddag.
Peter Pan tvingades vända tillbaka till Trelleborg efter en arbetsplatsolycka ombord i fredags eftermiddag.Foto: TT-Line

Strax efter att Peter Pan lämnat Trelleborgs hamn vid 16.30 i fredags eftermiddag råkade en person ur besättningen ut för en olycka ombord. Enligt uppgifter till Trelleborgs Allehanda ska en tyngre lucka ha fallit över den kvinnliga matrosens hand och fingrarna befarades ha blivit krossade.

Befälhavaren ombord fattade beslutet att vända tillbaka till Trelleborg där en tillkallad ambulans väntade.

Annons

TT-Lines pressansvariga, Anette Wugk, bekräftar att det skett en olycka men kan inte kommentera vad som var orsaken till den.

– Det var en besättningsmedlem som klämde sin hand. Man gjorde då bedömningen att vända tillbaka för man var rädd att det var en krosskada. Men det visade sig sen att det handlade om mjukdelar i handen, säger hon.

Anette Wugk poängterar att det finns medicinsk personal ombord men att det är befälhavaren som fattar beslut om, som i det nu aktuella fallet, att vända om.

– Det handlar ju bland annat om skadans art och var färjan befinner sig. Här hade man inte kommit särskilt långt ut och då gjordes den bedömningen.

Peter Pan ska ha blivit omkring 40 minuter försenad till följd av arbetsplatsolyckan.

Andreas WestergrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons