Olönsamt badkafé stänger under hösten

I höst stänger badhusets kafé. Det är en del av de besparingar som måste göras för att badhuset ska gå runt ekonomiskt.
Trelleborg • Publicerad 8 augusti 2009

TRELLEBORG. – Det är rena Ebberöds bank, säger fritidschefen Kenth Sjövall om den 70-åriga badanläggningen.

TA har tidigare berättat att 2,75 tjänster ska sparas in på badhuset i höst. Det är inte helt klart hur tjänsterna ska fördelas, men med största sannolikhet kommer kaféet och gatuköket att stängas. På så sätt sparas 1,5 tjänster.

Enligt Kenth Sjövall går kaféverksamheten med ständig förlust, förra året med en halv miljon kronor. Det är den direkta orsaken till att fritidsnämnden vill stänga kafét.

– Som ansvarig för förvaltningen kan jag inte acceptera sådana förluster. Och jag har inte hittat någon annan lösning.

När kaféet stängs är inte klart. Först ska de fackliga förhandlingarna avslutas och därefter är det dags för ett 70-årsjubileum då serveringen är öppen. Tidigast kring den 5 oktober stängs kaféet. Badgästerna blir dock inte helt utan förtäring i framtiden. Man kan som tidigare köpa kaffe, läsk och andra varor i automater, samt glass och frukt i entrékassan.

Badhuset ska också spara genom att lägga över en städtjänst på personalen. Besparingarna förväntas förbättra ekonomin i ett badhus som läcker. Både fysiskt och ekonomiskt.

– Vi tappar ju massor med intäkter också när vi inte har några besökare. Det är rena Ebberöds bank redan och nu kanske vi tappar ännu mer intäkter, det känns hopplöst, säger Kenth Sjövall.

Johan Silfversten Bergman
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.