Annons

Oljeutsläppet utanför Måkläppen är upplöst

Oljeutsläppet vid Måkläppen som upptäcktes av ett militärt fartyg på onsdagsmorgonen är upplöst och miljöskyddsfartyget som kom till platsen lyckades inte få upp någon olja.
Trelleborg • Publicerad 30 maj 2002

Enligt vakthavande befäl på Kustbevakningen Martin Lindved så finns det ingen risk att några stora oljemängder flyter iland. - Vi har haft ett flyg uppe och de kunde inte se någon olja längre. Men Jan-Åke Hillarp, vice ordförande i Naturskyddsföreningen i Falsterbo, är ändå orolig för fåglarnas skull. - Ju längre ut det stannar ju bättre är det såhär års. Att det har upplösts är inte positivt. Små oljeklumpar kan flyta iland och kleta fast på fåglarna. Det är bättre när det ligger kvar så att det går att sanera. Sammanlagt beräknar Kustbevakningen med att det var omkring 500 liter olja som släppts ut tillsammans med lösningsmedel. En utredning ska göras för att om möjligt ta reda på var oljan kommer från och utsläppet är polisanmält.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons