Annons

Oljeutsläpp utanför Måkläppen

Olja har hittats utanför Måkläppen vid Falsterbo. Utsläppet i vattnet är ungefär fem kilometer långt och 300 meter brett.
Trelleborg • Publicerad 29 maj 2002

Kustbevakningen, som rekognoserade utsläppet med hjälp av helikopter under onsdagseftermiddagen, har börjat sanera med hjälp av ett miljöskyddsfartyg. Kustbevakningen har haft bekymmer med oljan, eftersom den tycks vara utspädd med ett lösningsmedel, vilket gör att den inte fastnar på miljöfartygets borstar, uppger kustbevakningen. - Jag hoppas att alla de fåglar som håller till inne i bukten klarar sig. Börjar det blåsa upp kan det rika beståndet av ejdrar, gäss och skärfläckor hotas, säger Jan-Åke Hillarp som är vice ordförande i Naturskyddsföreningen i Falsterbo. Samtidigt har det påträffats ett ännu större utsläpp söder om Ystad, som är närmare tre kilometer i omfång.

Johan Persson johan.persson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons