Oljeutsläpp i Gislövs hamn

(Uppdaterad 14.55) Ett oljebälte på omkring 50 gånger 10 meter upptäcktes under förmiddagen vid Gislövs hamn. Räddningstjänsten försökte lokalisera källan under förmiddagen men kunde konstatera att det troligen handlade om att någon spillt ut diesel när de skulle tanka båten.
Trelleborg • Publicerad 15 november 2008
Ett oljebälte på omkring 50 gånger 10 meter upptäcktes under lördagsförmiddagen vid Gislövs hamn. Bild: Tomas Nyberg
Ett oljebälte på omkring 50 gånger 10 meter upptäcktes under lördagsförmiddagen vid Gislövs hamn. Bild: Tomas NybergFoto: 

Det var privatpersoner som upptäckte utsläppet under lördagsmorgonen och larmade räddningstjänsten. SOS Alarm fick in det klockan 10.49.

- Vi kunde inte göra något åt det eftersom det var så lite. Troligtvis är det en båt som har tankat. Det räcker att man spiller ut någon deciliter för att det ska sprida sig som ett skimmer på havsytan, säger Anders Ljungdahl, styrkechef på räddningstjänsten i Trelleborg.Räddningstjänsten fanns på plats under en halvtimme för lördagsförmiddagen och konstaterade att det rörde sig om för små mängder diesel för att kunna lägga länsar och sanera.

Frida Eriksson, Magnus Aspegren, Ann Ekstrand
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.