Annons

Olika åsikter om skyttebuller

Rimliga restriktioner eller alldeles för tama? Som väntat går åsikterna om de nya bullergränserna vid Maglarps skyttecentrum isär.
Trelleborg • Publicerad 21 augusti 2012

Som TA skrev i förra veckan har samhällsbyggnadsnämnden, i avvaktan på en prövning i mark- och miljööverdomstolen, beslutat införa nya gränser för bullret. Gränserna ska gälla ett år framåt och föreslås följa dem som mark- och miljödomstolen beslutat om, 65 decibel på dagtid och 70 decibel vid tävlingar 15 gånger om året.

Skytteklubbar och grannar har fått yttra sig över förslaget till beslut och klubbarna är mer positiva än grannarna. "Trelleborgs jaktskytteklubb har inga problem att följa de bullerbegränsningarna", skriver Per Larsson, ordförande i klubben.

En av grannarna är däremot mycket kritisk. "De föreslagna tiderna när skjutande får ske är alltför generösa. Det innebär att vi som bor på Stavstensudde med omgivande byar tvingas åhöra skjutande från morgon till kväll varje dag i veckan", skriver grannen.

Madeleine Gripsten
Andreas Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons