Oklart vem som ska stå för kostnaden

Trelleborgshem har begärt att få en offert från Canal digital på vad ett utökat tv-utbud skulle kosta. Men det kan bli en tvist om vem som ska stå för kostnaden.
Trelleborg • Publicerad 28 augusti 2009

TRELLEBORG. Ur Trelleborgshems synpunkt är det klart. Ett avtal med kommunen finns och i det ingår inte mer än basutbudet med fyra SVT-kanaler, TV4 och två danska kanaler.

– Det är en förhandlingssak mellan brukarna och Trelleborgshem om vad de vill ha i utbudet, säger bolagets energiansvarige Ragnar Carlsson.

Verksamhetschefen för äldreomsorgen i Trelleborgs kommun, Kenneth L Johansson, tycker att möjlighet till valfrihet borde finnas.

– Det ska inte vara specifikt att bara för att du bor på ett äldreboende så ska det vara en begränsning i utbudet, säger han.

Så vem ska stå för kostnaden, kommunen eller Trelleborgshem?

– Det var en bra fråga och där har vi nog olika åsikter. Jag kan givetvis tycka att det är en fastighetsägarfråga. Sedan är det inte okomplicerat i och med att vi hyr en anläggning av fastighetsägaren och tar på oss ett visst ansvar, säger Kenneth L Johansson.

Några utfästelser om fler kanaler kan varken Trelleborgshem eller kommunen göra.

– Jag ska i alla fall förhöra mig om vilken kostnad det skulle generera om man öppnar upp nätet. Sedan får vi ta ställning till om vi kan bära den kostnaden. På något sätt ska Gulli ha ett besked i varje fall, säger Kenneth L Johansson.

Johan Silfversten Bergman
Niclas Sörenson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.