Annons

Oklart om bärgning av drunknad

Svensk räddningstjänst och Kustbevakning har avböjt att bärga den 40-årige danske dykare som hittades drunknad utanför Trelleborg i helgen.
Trelleborg • Publicerad 21 maj 2002

- De anser sig inte ha rätt utrustning. Nu diskuterar vi med marinen som eventuellt kan gå ner till vraket med röjdykare, säger Mats Hammar, inre befäl vid polisen i Ystad. Det var på söndagskvällen som 40-åringen hittades död i vraket Bonita utanför Trelleborg. Mannen hade klämts fast under en dykning. Då hade ett stort räddningspådrag letat efter honom i fyra timmar. Mannen var enligt polisen en rutinerad dykare med tolv års erfarenhet och minst 600 dyk. Han dök ner till Bonita som ligger på mellan 30-40 meters djup vid 14-tiden. Tillsammans med en annan dykare simmade han in i vraket. Troligen blev det så dålig sikt inne i vraket att mannen inte hittade ut, enligt polisen. Han kom ifrån kamraten som steg upp ensam för att hämta hjälp. Den danska dykargruppen försökte själva hitta 40-åringen innan de larmade sjöräddningscentralen. Dykarna togs om hand av en krisgrupp i Danmark. På grund av djupet kommer polisen troligen att anlita en privat dykfirma för att bärga mannens kropp. I sökandet efter dykaren deltog flygplan från Kusbevakningen, sjöräddningssällskapen i Trelleborg och Ystad, en lotsbåt från Trelleborg, marinens båt HMS Dalarö och försvarets helikopter.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons