Annons

Oklart när Albakor kan bärgas

En del problem har uppstått i förhandlingarna mellan det danska bärgningsbolag som ska bärga Albakor och rederiet. På måndagen hade avtalet för bärgningen fortfarande inte skrivits under, trots att sista datum för detta var i fredags.
Trelleborg • Publicerad 25 mars 2002

Dessutom har man haft problem att hitta en ledig hamnplats i Trelleborg eller Ystad dit man tänkt bärga fartyget för att laga det så att det sedan kan bogseras till hemmahamnen Kaliningrad. - Det har uppkommit en del hinder men problem får man alltid i sådana här förhandlingar. Det kommer inte att gå i lås förrän i sista sekunden, säger Benny Andersson som är den svenska försäkringskonsult som hjälper till med kontakter mellan de olika parter som är inblandade. Alternativet, om man inte hittar en ledig kajplats i Trelleborg eller Ystad, är att göra reparationerna ute till havs men enligt Benny Andersson är det inte säkert att det bärgningsbolag man valt går med på det. - Det innebär större risker både för personal och för bolagets utrustning som kranar och sådant. Bärgningen av Albakor beräknas kosta cirka fem miljoner kronor vilket. När den blir av är nu oklart.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons