Annons

Oklart hur många som är på väg hem

(UPPDATERAD) Kommunen har upprättat en kristelefon för hemvändande från Libanon och oroliga anhöriga. – Vi väntar på listor från UD över hemvändande trelleborgare, säger Anna Borgius på socialförvaltningen.
Trelleborg • Publicerad 18 juli 2006

En kristelefon har öppnats och kommunens POSOM-grupp som arbetar med att psykiskt och socialt omhändertagande vid kriser är aktiverad, enligt Anna Borgius, tf verksamhetschef på socialtjänstens avdelning för individ- och familjeomsorg.

– Kristelefonen är öppen dygnet runt och till för både hemvändande och oroliga som finns här hemma. När man upplevt traumatiska händelser så kan man ha ett behov av att prata, säger hon.

Annons

Telefonnumret går till jourhavande brandmästare på räddningstjänsten som i sin tur kan koppla vidare samtal till POSOM-gruppen.

På tisdagsförmiddagen väntade socialförvaltningen fortfarande på besked från utrikesdepartementet om hur många trelleborgare som väntas hem från Libanon.

– Vi var i kontakt med UD på måndagen och man lovade att ge oss besked under tisdagen, säger Anna Borgius.

Telefonnumret till kommunens kristelefon är 0410-73 33 37.

Jessica Bloem Pettersson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons