Oklarheter kring Scandlines försäljning

Fortfarande har inte någon försäljning av Scandlines genomförts. Ägarna till det dansk-tyska bolaget ska under veckan reda ut konsekvenserna av en försäljning till det tyska Baltic Ferry Group.
Trelleborg • Publicerad 16 januari 2007

Enligt Svensk Sjöfartstidning (SST) har det tyska Baltic Ferry Group lämnat det näst högsta anbudet medan det brittiska bolaget 3i har bjudit högst. Enligt SST ska det finnas ett starkt intresse i Tyskland att företaget säljs till det tyska bolaget istället för det brittiska.Enligt rapporter i pressen väntar nu ägaren på ett inofficiellt utlåtande från EU-kommissionen eftersom de tyska ägaren Deutsche bahn vill reda ut de legala konsekvenserna om en försäljning till bolaget som bjudit näst högst.SST skriver att källor menar att tyska styrelsemedlemmar till Baltic Ferry Group vill kompensera det brittiska företaget genom att erbjuda en andel i Baltic Ferry Group.Ann Ekstrand

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.