Annons

Oklar orsak till villabrand

Det är fortfarande oklart vad som orsakade branden i Grönby under sena tisdagskvällen, då en villa förmodligen totalförstördes.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2003
BILD: CLAES NYBERG
BILD: CLAES NYBERGFoto: 

Husets ägare slog själv larm till räddningskåren vid 22.30-tiden, då brand utbrutit på ovanvåningen i en-och-en-halvplansvillan. Exakt vad som orsakat branden är ännu oklart, men enligt polisen har man inga misstankar om att den skulle ha varit anlagd. Alla som var hemma vid tillfället hann sätta sig i säkerhet, men när Anderslövs deltidsbrandkår kom till platsen hade branden redan fått ordentligt fäste i husets tak. Även Klagstorpskåren kallades in, räddningsledare och en hävbil kom från Trelleborg och så småningom hämtade man även avlösningsstyrkor från Vellinge. Räddningskåren fick koncentrera sig på att hindra branden från att nå en intilliggande bostad, vilket man också lyckades med. Branden blev svårsläckt, och även efter det att större delen av räddningsstyrkan packat ihop vid 02.30-tiden på morgonen, fortsatte eftersläckning i viss omfattning ända in på morgontimmarna. De nedre delarna av huset klarades i stor utsträckning från elden, men blev i gengäld rejält skadade av rök och vatten.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons