Annons

Oklar framtid för Trelleborgs station

Ägandet av Trelleborgs station ingår inte i den affärsidé som dess ägare Jernhusen har. Under en längre tid har diskussioner pågått med Trelleborgs Hamn när det gäller framtiden för stationen och det hamnområde i Trelleborg som Jernhusen också äger.
Trelleborg • Publicerad 3 april 2002

- Vi har för avsikt att sälja allt vad vi har i Trelleborg, säger Ulf Gustafsson, fastighetsansvarig på Jernhusen. Tidigare i våras gick Jernhusen ut och berättade att man tänkte sälja ett hundratal stationshus i Sverige inom kort varav åtta i Skåne. Trelleborg fanns inte med bland dessa men det beror, enligt Jan Holmberg projektledare på Jernhusen, på att situationen för Trelleborgs station är extra komplicerad i och med ägandet av hamnområde. - Trelleborg är speciellt. Det är unikt i Sverige att järnvägsstationen har en sådan stark koppling till hamnen. Vi kan inte hantera detta som vilken fastighet som helst. Därför måste det hela hanteras i hamnperspektiv tillsammans med kommunen, säger Jan Holmberg. Dessutom har man till viss del avvaktat ett besked om en framtida Pågatågstrafik till Trelleborg. Trelleborgs hamnchef Leif Borgemark säger att hamnen inte är intresserade av själva stationshuset. - När det gäller marken de äger så är vi intresserade och vi har fört diskussioner sedan något år tillbaka. Inte heller Trelleborgs kommun har uttalat något intresse för Trelleborgs stationshus.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons