Annons

Ökat nyföretagande i Trelleborg

Trelleborgs kommun hamnar på fjärde plats över de skånska kommuner som har haft mest framgångsrikt nyföretagande under förra året. Det visar färsk statistik från nyföretagarorganisationen Jobs and Society.
Trelleborg • Publicerad 25 mars 2003

- Det är glädjande att vi får en bättre placering än förra året, då vi kom betydligt längre ner på listan som utgörs av alla 33 kommunerna i Skåne, kommenterar Per Johansson, vd för det kommunala bolaget Trelleborgs Utvecklings AB. Först på listan står Bjuv. Därefter kommer Tomelilla och Svalöv. Efter Trelleborg, alltså på femte och sjätte plats står Höör och Vellinge. Siffrorna från Job and Society gör gällande att nyföretagandet har ökat i Trelleborg med hela 17,1 procent, vilket betyder att kommunen kommer högt över riksgenomsnittet som ligger på -0,6. Under förra året startades 178 företag, jämfört med 2001 då 152 företag drog upp riktlinjerna för sina respektive bolag.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons