Annons

Ökat behov av förskoleplatser

Trelleborg • Publicerad 8 februari 2006

Antalet inflyttade barnfamiljer i Skegrie har ökat markant under de senaste två åren. Det betyder att behovet av ytterligare förskoleplatser i byn också har tilltagit.

Nu utreder skolförvaltningen hur många platser som behövs utöver de cirka 130 som finns där i dag.

Annons

– Det har accelererat under den senaste tiden och just nu behöver vi ytterligare 20 platser, bedömer skolchefen Barbro Melander.

Enligt henne är det inget akut i dagsläget, men att skolnämnden måste flagga för att få medel till detta i kommande budget, som spikas i höst.

– Fler platser måste skapas för att vi ska fortsätta uppfylla den så kallade fyra månaders-regeln, alltså rätten för barnet att få en förskoleplats inom fyra månader, säger Melander.

I dag finns det barn som bor i byn men som inte fått plats på Skegrie förskola. Tills vidare placeras de i en förskola, någonannanstans i Trelleborgs kommun, innan det blir en ledig plats i Skegrie.

– Nu måste vi titta på förutsättningarna till att skapa 20 platser i Skegrie. Det kräver både mer personal och utrymme, säger Paul Jönsson, som är controller på skolkontoret.

Johan Persson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons