Annons

Ökat antal beslag i Trelleborg

De första sex månaderna under 2014 har varit ett bra år i antal beslag i Trelleborg för Tullverket.
Trelleborg • Publicerad 15 augusti 2014
Foto: 

Ändå så har man inte gjort någon särskild satsning i staden enligt Lars Bäckström på gränsskyddsverksamheten i Sydsverige.

– Vi försöker att planera var vi placerar våra resurser, men i Sydsverige har vi många olika fronter som kräver vår uppmärksamhet, säger Lars Bäckström.

Annons

Tullverket har sedan 2010 fört statistik över hur många beslag som görs i olika kommuner mellan januari och juni, utöver den årliga statistiken.

– Vi försöker att vara försiktiga med hur vi tolkar statistik, ett enda tillslag kan få det att se väldigt stort ut, säger Lars Bäckström.

I Trelleborg beslagtar tullen ofta alkohol, tobak och marijuana.

– Vi vet att Trelleborg har en stor hotbild, och just alkohol är det vanligt att vi beslagtar längs med sydkusten, säger Lars Bäckström.

Det här halvåret har ett stort beslag av dopingmedel gjorts vid ett enskilt tillfälle i Trelleborg, något som Lars Bäckström numera är ovanligt.

– Jag minns att vi förr gjorde stora beslag av dopningsmedel i Trelleborg. Men numera är det enklare att beställa sådant online, och då går det genom postföretagen, inte Trelleborg, säger han.

Jonas Jakobsson
Sebastian Mårtensson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons