Annons

Okänt ”barnbarn” vill låna pengar av åldringar

Ett äldre par i Vellinge har blivit kontaktade av en person som påstår sig vara deras barnbarn – och som vill låna en större summa pengar.
Vellinge • Publicerad 26 februari 2019
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Mannen ska ha ringt upp paret, som är i övre 80-årsåldern, och presenterat sig som deras barnbarn. För paret är dock uppringaren fullständigt okänd, enligt polisanmälan.

”Barnbarnet” planerar ett lägenhetsköp, och vill att Vellingeparet ska hjälpa till genom att låna honom en större summa pengar. Han säger också att han inom kort ska komma hem till dem och hämta pengarna.

Annons

Polisen misstänker att det rör sig om ett försök till bedrägeri genom social manipulation. Man har gett paret rådet att inte ta emot den misstänkte mannen i sitt hem, och att omedelbart kontakta dem via larmnumret 112 om han dyker upp på deras förstutrappa.

Lars ThulinSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons