Annons

Okände mannen på stranden har avlidit – polisen vet fortfarande inte vem han var

I fredags insjuknade en man i 50-60-årsåldern på stranden i Kämpinge. Sedan dess har mannen kämpat för sitt liv på sjukhus medan polisen kämpat för att ta reda på vem han är.
Nu har han avlidit.
Digital Bas - första månaden gratis!
Stöd oss.För fri lokal journalistik.
Du läser just nu en upplåst artikel. Genom att teckna Digital Bas får du tillgång till alla nyheter på sajten och stödjer vår närproducerade och oberoende journalistik.
Vellinge • Publicerad 27 april 2023
Några av de saker mannen bar på sig då han hittades.
Några av de saker mannen bar på sig då han hittades.Foto: Polisen

När mannen hittades i fredags kväll på stranden i Kämpinge var han livlös och han fördes med ambulans till sjukhus. Där har han sedan dess vårdats och hans tillstånd har beskrivits som kritiskt.

Under tiden har polisen försökt ta reda på vem han är. Eftersom mannen inte bar med sig några ID-handlingar och ingen efterlyst någon som skulle kunna vara han, har hans identitet varit ett mysterium.

Annons

Nu har mannen avlidit och polisen vet fortfarande inte vem han var.

– Jag kan bekräfta att mannen avlidit och att vi fortfarande inte känner till hans identitet. Vi uppmanar fortfarande allmänheten att höra av sig till oss om någon vet något om den här mannen så vi kan fastställa vem han var, säger Filip Annas, presstalesperson på polisens ledningscentral.

Polisen misstänker att det är en man bor i närområdet, eventuellt i Höllviken.

– Vi tror att det är en man som är hemmahörande i området, kanske i Höllviken, och antar att han har blivit sjuk på stranden. Det finns uppgifter om att han tidigare varit synlig med en hund i området, men det är vi osäkra på, säger Maria Molin, kommunpolis i Vellinge, till Sydsvenskan.

Polisen gick tidigt ut med signalement på mannen: Nike-keps, joggingskor och ett armbandsur. Han beskrivs vara i 50-60-årsåldern, tunnhårig, runt 185 centimeter lång och väga runt 100 kilo.

Det har nu gått en vecka sedan han hittades och polisen har beställt en fantombild av mannen. Kommunpolisen säger till Sydsvenskan att man inte räknar med att den är färdig förrän efter helgen.

Det finns inga misstankar om brott.

Den som vet något om mannen uppmanas att ringa polisen på telefon 114 14.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons