Annons

Okända element i Axel Ebbe-hallen

Trelleborg • Publicerad 1 juni 2006
Karin Mårtensson inspireras av det vardagliga livet och sina två barn. På lördag är det vernissage för hennes utställning "Unknown elements" i Axel Ebbes konsthall. Bild: Tomas Nyberg
Karin Mårtensson inspireras av det vardagliga livet och sina två barn. På lördag är det vernissage för hennes utställning "Unknown elements" i Axel Ebbes konsthall. Bild: Tomas NybergFoto: 

– Jag tar vardagen och bearbetar den.

Så beskriver Trelleborgskonstnären Karin Mårtensson sitt skapande. I sin nya utställning "Unknown elements" i Axel Ebbes konsthall har hon infogat objekt som gamla fotografier, fågelkranium och spegelbitar i sin blandteknik. Objekt som hon har hittat eller haft i sitt hem.

Annons

Tidigare har Karin Mårtensson samarbetat med framförallt gruppen Bildmakarna men nu är det dags att stå på egna ben med den första egna utställningen. Alla konstverken har engelska titlar.

– Jag tyckte "Unknown elements" lät bra. Jag har ingenting emot det svenska språket men det ska harmonisera, säger hon och berättar mer om sin konst.

– Man är inte alltid medveten om alla möten man gör och hur de påverkar en. Det försöker jag vara öppen för. Allting har haft en innebörd eller liv innan det hamnar här, säger Karin Mårtensson och visar sitt verk "What goes around, comes around".

I centrum av den rödmålade duken finns ett gammalt släktfotografi som kommer från hennes mans släkthus.

– Det är okända släktingar från min mans sida. De har påverkat mig men det finns ingen som kan berätta för mig om dem, säger Karin Mårtensson.

Utställningen har vernissage på lördag och pågår till den 20 augusti.

Paul Torstensson

0410-54569

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons