Annons

Okänd person använde tele-abonnemang

I minst tre dygn ringde en helt okänd person på Lars Anderssons telefonabonnemang. Och efter att han anmält felet dröjde det mer än ett dygn innan Telia Sonera åtgärdade felet.
Trelleborg • Publicerad 13 februari 2006

Lars Andersson från Trelleborg blev förvånad när han på söndagen inte kunde ringa ut från sin telefon. Än mer förvånad blev han när han ringde sitt eget nummer från sin mobiltelefon och en helt okänd person svarade.

– Damen som svarade var irriterad över att folk som ringde mitt nummer hamnade hos henne. Och när hon ringde till sina bekanta visades mitt nummer i deras displayer, säger Lars Andersson.

Annons

Kvinnan berättade för Lars att hon upptäckt felet på fredagen och anmält det till sin leverantör.

När Lars gjorde felanmälan till Telia Sonera på söndagen fick han beskedet att det skulle dröja till torsdag eller fredag innan felet var avhjälpt. Under tiden fick han koppla vidare ingående samtal till sin mobiltelefon, mot en extra kostnad. Några löften om att slippa betala för de samtal som ringts, eller för den extra kostnad det innebar att vidarekoppla telefonen till mobilen, fick han inte.

– Jag ville ha en garanti för att jag skulle slippa betala för samtal jag inte ringt, det tycker jag är rimligt. Men de sa bara att jag skulle avvakta tills räkningen kom och bestrida den då, säger Lars Andersson som dessutom tvingats ringa alla samtal från sin mobiltelefon, vilket medfört ytterligare kostnader.

När Lars Andersson ringde upp Telia Sonera igen på måndagen hade de inte åtgärdat felet. Lars Andersson berättar att han känt en stor oro och frustration över situationen.

– Det är oansvarigt av operatören att inte stoppa utgående samtal och att inte kunna garantera att jag inte drabbas av kostnader, säger Lars Andersson. Efter att Trelleborgs Allehanda varit i kontakt med Telia Sonera på måndagsförmiddagen dröjde det bara ett par timmar innan situationen var åtgärdad och Lars Andersson kunde använda sin telefon igen.

Iréne Krohn, pressansvarig på Telia Sonera, vet inte vad som gått snett.

– Det har blivit något tokigt med hans abonnemang, det är helt klart. Men exakt vad som gått fel kan jag inte svara på. Det verkar vara någon form av felkoppling, säger hon och lovar att Lars Andersson ska gå ekonomiskt skadelös ur den här historien.

– Det är bra, men jag måste ändå bestrida räkningen skriftligen i efterhand, säger Lars Andersson och suckar.

Andreas Mårtensson

0410-54527

andreas.martensson@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons