Annons

Ökad försäljning på Systemet

Svenskarna handlar på Systembolaget som aldrig förr. I Trelleborg har försäljningen av vin ökat med omkring 2 000 liter jämfört med januari och februari i fjor.
Trelleborg • Publicerad 19 mars 2002
ATKIVBILD
ATKIVBILDFoto: 

Systembolagen i Sverige har ökat sin försäljning med 12,7 procent mätt i ren alkohol under januari och februari, jämfört med samma period förra året. Enligt Systembolagets verkställande direktör Anitra Steen beror utvecklingen av alkoholinköpen på framförallt förhållandevis låga priser på mellan- och starköl i jämförelse med priset på folköl. Den varugrupp som annars genomgående har förbättrat sin försäljning är cider, som i de flesta butiker runt om i landet visar kraftig ökad försäljning. På Systembolaget i Trelleborg har försäljningen av cider ökat med 20,8 procent. - Varför det säljs mer cider nu än tidigare vet jag inte men jag skulle tro att det är framförallt även här är ungdomar som köper mest, säger Bo Lindqvist, butikschef på Systembolaget i Trelleborg. I juli i fjor återinfördes lördagsöppet i landets Systembolagsbutiker, vilket enligt Anitra Steen också har bidragit till att försäljningen av alkohol har fortsatt att öka. I Trelleborg såldes i februari 31 930 liter vin vilket är en ökning med 1 936 liter jämfört med samma månad i fjor.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons