Annons

Ökad arbetslöshet i Trelleborg

Både den öppna arbetslösheten och långtidsarbetslösheten ökar i Trelleborg medan antalet nyanmälda platser hos Arbetsförmedlingen minskar. Trelleborg går sämre än Skåne som helhet.
Trelleborg • Publicerad 12 februari 2003

Under det senaste året har den öppna arbetslösheten, som omfattar befolkningen 16 - 64 år, ökat med 32 personer till 943. I Skåne som helhet har den öppna arbetslösheten minskat med tre procent medan den i Trelleborg har ökat med tre procent. I Skåne är drygt 29 000 personer öppet arbetslösa, eller 4,1 procent. I Trelleborg ligger den öppna arbetslösheten på 3,0 procent, vilket är under siffran för hela riket också. Om man räknar in alla arbetslösa som är i någon form av åtgärd eller så kallade konjunkturprogram så är arbetslösheten i Trelleborg 1445 personer, upp 61 personer sedan förra året. - Vi ser en viss minskning av nyanmälda lediga platser, säger Mats Trulsson på Arbetsförmedlingen i Trelleborg. Vi ligger nu på 2001 års nivå. I fjor hade vi en topp som sedan minskat. Antalet platser som anmäls lediga till arbetsförmedlingen kan variera kraftigt från månad till månad och vecka till vecka. Därför ska man inte dra alltför stora slutsatser av siffrorna. Särskilt inte på det lokala planet där relativt få platser kan ha stor påverkan på statistiken.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons