Trelleborg

Ögongodis för bilfantaster

Trelleborg Artikeln publicerades

Solen lyste och blänkte välvilligt på de vaxade motorhuvarna och kromdetaljerna när Palmträffen höll sin årliga bilträff i Trelleborg i lördags.

TRELLEBORG. Besökarna njöt av både egna och andras spinnande motorer och skröt glatt om just sin egen bils hästkrafter och specialutrustning.

– Jag kommer aldrig att göra mig av med den här bilen, den är fantastisk, säger Peter Jensen och ler med hela ansiktet när han berättar att besiktningsmannen på bilbesiktningen aldrig hade sett en finare bil än hans Oldsmobile från 1956.

– Oj oj oj, de sa att den är bättre än en ny bil. Och den har inte en enda rostfläck någonstans.

Peter Jensen bytte till sig Oldsmobilen mot en Mercedes han hade tidigare. När han la ut sin Mercedes till försäljning på nätet fick han kontakt med en man som driver ett bilmuseum i Budapest och ville ha fler europeiska bilar till sin samling. Sagt och gjort, det blev ett byte.

Inga Wiland som står vid entrén och tar in entréavgift från besökarna som rullar in i sina stora amerikanare berättar att hon och de andra arrangörerna varit ordentligt nervösa för att fredagens regnoväder skulle fortsätta in på lördagen och förstöra Palmträffen, men icke. Solen skiner och hon tippar att cirka 500 personer dykt upp till årets Palmträff, det blir fler och fler besökare varje år, berättar hon.

Under Palmträffen kunde den som vill få sin bil bedömd av en jury. Dixies Linedance-grupp underhöll och som avslutning cruisade deltagarna genom Trelleborg, och ut till Gislöv, Vallby, Anderslöv, Bösarp och Gylle. På kvällen ordnade föreningen Street Cruisers fest.