Annons

"Oförskämt och inte seriöst"

"Det är inte seriöst och dessutom oförskämt att komma med ett förslag att ändra en stor del av kommunens organisation på kommunstyrelsen möte utan att vi har hört ett ord om det förut!" Det menar oppositionsrådet Catherine Persson (S) om förslaget från kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) att utreda frågan om att samla alla servicefunktioner i kommunen under en hatt: Förslagsvis fastighetsnämnden som görs om till en servicenämnd.
Trelleborg • Publicerad 2 april 2009
Oppositionsrådet Catherine Persson (S) och... Foto: Tomas Nyberg ...kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) har hamnat ordentligt på kollisionskurs efter kommunstyrelsens sammanträde i torsdags. Foto: Claes Nyberg
Oppositionsrådet Catherine Persson (S) och... Foto: Tomas Nyberg ...kommunalrådet Ulf Bingsgård (M) har hamnat ordentligt på kollisionskurs efter kommunstyrelsens sammanträde i torsdags. Foto: Claes NybergFoto: 

– Ulf Bingsgård för in en helt ny fråga i ett ärende som handlar om kostverksamheten, säger Catherine Persson. Vi säger ja till att anslå pengar till ny kostchef, men är inte med och beslutar om resten av ärendet i detta läge. Vi tar upp frågan i kommunfullmäktige igen.

– Jag menar att remissvaren på kostutredningen visar att varken vård- och omsorgsnämnden, skolan eller gymnasienämnden vill ta ansvaret för hela verksamheten, säger Ulf Bingsgård. Och det är inte bra att det ligger under kommunstyrelsen heller. Vi ska ju inte sköta verksamhet i den meningen utan ta strategiska beslut.

Annons

Därför menar Ulf Bingsgård att det vore bra att stoppa den pågående rekryteringen av ny fastighetschef för att i stället anställa en servicechef.

– Nu har vi chansen att göra den här förändringen som jag tror ger stora fördelar, säger han.

– Det handlar om stora förändringar. Vad ska ligga under servicenämnden? IT? Städningen? Telefonväxeln? Vaktmästarna? Det kan man inte fatta beslut om så här snabbt, säger Catherine Persson.

Lasse Bryggare lasse.bryggare@allehandasyd.se
Lasse Bryggare
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons