Oförändrad budget för IFO-nämnd

Trelleborg • Publicerad 24 augusti 2005

Individ- och familjeomsorgsnämnden klubbade i tisdags igenom sin budget för 2006. Trots i princip oförändrade budgetramar för tredje året i rad menar socialchefen Karin Cederholm, att verksamheten kommer att nå upp till de mål man själva satt.

Nämndens budget omfattar sammanlagt 97,5 miljoner kronor. Det är 4,5 miljoner kronor mer än man hade för 2005 och de pengarna ska bland annat gå till det säkra boende för kvinnor som drogs i gång under våren. Nämnden räknar med en fortsatt nedgång i kostnaderna för olika former av institutionell vård. Man räknar dessutom med att kostnaderna för försörjningsstöd sjunker med en halv miljon.

– Vi ser en tydlig utveckling att kostnaderna för försörjningsstödet fortsätter att minska och vi har fått de institutionella kostnaderna i balans, säger Karin Cederholm.

På personalsidan har individ- och familjeomsorgsnämnden haft ett mål när det gäller sjukfrånvaron för 2005 på 3 procent. Men eftersom det inte uppnås kommer målet för nästa år att revideras.

– Det beror på 2-3 långtidssjukskrivningar i verksamheten, säger Karin Cederholm.

Budgeten antogs av en enig nämnd.

– Men det är en verksamhet där lagstiftningen är hård och då är det svårt att göra förutsägelser, säger Karin Cederholm.

Magnus Aspegren

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.