Annons

Offer för bilolycka i maj har avlidit

Den 40-årige man som skadades svårt i en bilolycka i Västra korset i Trelleborg 15 maj i år har avlidit.
Trelleborg • Publicerad 11 juli 2006
Offret för den våldsamma krocken vid Västra korset i Trelleborg 15 maj i år har avlidit, men chauffören i långtradaren riskerar inte ett nytt åtal för vållande till annans död. Arkivbild: Tomas Nyberg
Offret för den våldsamma krocken vid Västra korset i Trelleborg 15 maj i år har avlidit, men chauffören i långtradaren riskerar inte ett nytt åtal för vållande till annans död. Arkivbild: Tomas NybergFoto: 

Men den holländske lastbilschauffören, som dömdes till fyra månaders fängelse för grov vårdslöshet i trafik och vållande till kroppsskada riskerar inte ett nytt åtal.

– Domen mot honom har redan vunnit laga kraft och det går inte att åtala honom på nytt, säger kammaråklagare Ann-Charlotte Hansson. Vållande till annans död har minimistraffet sex månaders fängelse.

Annons

Inte heller blir det någon ny process om skadeståndet. Vid rättegången dömdes chauffören att betala 80 000 kronor i skadestånd.

Enligt Lars Johnsson, som var biträde för offret för olyckan vid rättegången, ska försäkringsbolagen göra upp om vilket skadestånd som ska betalas. Han tror inte att det blir någon ny process om skadeståndet.

Det var 15 maj som den 40-årige mannen körde ut i Västra korset i Trelleborg med en mindre lastbil när den holländske långtradarchauffören kom körande mot rött ljus och träffade den mindre bilen med stor kraft. Enligt rättegångsprotokollet släpade långtradaren den mindre bilen över 50 meter. Hastigheten vid kollisionen var enligt långtradarens färdskrivare 80 kilometer i timmen.

Chauffören erkände, men menade att ljuset slagit om för sent för att han skulle hinna stanna.

Lasse Bryggare

0410-545 71

lasse.bryggare@allehandasyd.se

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons